ایلام و كشاورزی
ما می توانیم
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


با عرض سلام و درود به محضر همه دوستان این وبلاگ توسط اینجانب فرهاد رستمی ساکن شهرستان چرداول از توابع استان ایلام و دانشجوی دکترای تخصصی (Ph.D) علوم دامی (گرایش تغذیه دام وطیور)، برای استفاده تولیدکنندگان زحمت کش بخش کشاورزی و دامپروری و سایر مشاغل خانگی رایج در استان طراحی گردیده و سعی براین است که نکات آموزشی و توصیه های علمی و تجربی خویش را در خدمت این عزیزان قرار دهم امیداست بتوان به سهم خود در خدمت جامعه تولیدکنندگان استان ایلام ومیهن عزیزمان ایران اسلامی باشم

مدیر وبلاگ :فرهاد رستمی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
مشكل عمده كشاورزان را در كدامیك می دانید






نكاتی درخصوص پرورش گاو شیری 2 

برنامه های مهار ورم پستان

هر برنامه موثر مهار ورم پستان باید به قدری ساده باشد که مشکلات اجرایی نداشته و هزینه آن نیز بسیار کمتر از زیان های اقتصادی ناشی از بیماری باشد . همچنین باید شواهد تجربی کافی ، صحت عملکرد آن را در دامنه وسیعی از شرایط به اثبات رسانده باشد . علاوه بر این ، در صورتی مفید است که گاودارها بتواند نتایج مثبت آن را در کوتاه مدت ببیند .

هر برنامه موثر مهار دارای دو رکن اساسی است ، جلوگیری از بروز عفونت های جدید و کاهش مدت زمان وقوع عفونت های موجود . همیشه فرض بر این است که تمام ورم پستان های بالینی را باکتری به وجود می آورد و در صورتی که جراحتی ایجاد شده باشد ، باید هر چه سریعتر برطرف گردد .

در صورتی که یک برنامه موثر مهار ورم پستان وجود نداشته باشد ، تقریباً 50 درصد گاوها هنگام ارزیابی در یک روز معین عفونی هستند . جهت ثابت نگهداشتن این میزان باید تعداد عفونتهای جدید تقریباً برابر با تعداد عفونتهای بهبود یافته باشد . حذف عفونتها یا به طور خود به خود و یا با درمان موثر در طی دوره شیردهی و دوره خشک و فروش گاوهای عفونی صورت می پذیرد. با کاهش میزان عفونتهای جدید و تقلیل مدت زمان وقوع عفونتهای موجود، درصد کوارترها یا گاوهای عفونی در هر زمان کاهش می یابد .

عوامل مؤثر بر تولید شیر :

آبستنی

در اواخر آبستنی تولید شیر به شدت کاهش می یابد . علت اصلی این کاهش معلوم نیست . اما براساس یک نظریه ، افزایش مواد غذایی مورد نیاز رشد و نمو جنین عامل این مسأله است با وجود این به نظر می رسد که فقط 1 تا 2 درصد نیازهای روزانه گاو برای رشد و نمو جنین مصرف می شود . براساس یک نظریه معقول تر ، تغییرات هورمونی که در زمان آبستنی روی می دهد تأثیر منفی بر روی ترشح شیر دارند ( در طی آبستنی غلظت هورمون های استروژن و پروژسترون در خون افزایش می یابد ) . طی ماه های چهارم و پنجم آبستنی میزان مواد جامد بدون چربی شیر افزایش می یابد .

محیط

دما و رطوبت

درجه حرارات های بین 24-4/4 درجه سانتی گراد بر تولید شیر اغلب گاوهای نژاد شیری اثری ندارد . در این دامنه حرارتی ( که به ناحیه آسایش معروف است ) ، هیچ فرآیند بدنی مستقیماً در حفظ دمای بدن درگیر نیست . در صورتی که خوراک به مقدار کافی فراهم باشد ، درجه حرارت های کمتر از 4/4 سانتی گراد تأثیر چندانی بر روی تولید شیر نخواهد داشت . درجه حرارت های سرد ( 15- ) ممکن است تأثیر بسیار منفی بر تولید شیر داشته باشند . نژادهای بزرگ تر به درجه حرارت های پایین مقاوم تر از نژادهای کوچک تر می باشند .

طول دوره روشنایی

آن دسته از گاوهایی که به طور متوسط 16 ساعت در معرض نور و 8 ساعت در تاریکی قرار داشتند ، 10-7 درصد بیشتر از گاوهایی که 9 تا 12 ساعت در معرض روشنایی بودند شیر تولید کردند .

برای پیشگیری از کاهش چربی شیر برنامه های غذایی زیر را می توان اجرا کرد :

1) خوراندن علوفه خرد نشده به میزان حداقل 1/5درصد از وزن بدن در روز 

2) تغذیه جیره ای که حداقل دارای 19 درصد دیواره سلولی بدون همی سلولز باشد

3) در صورت استفاده از علوفه خرد شده از غربالی که منافذ آن حداقل 5/4 سانتی متر قطر دارد استفاده شود 

4) مخلوط کردن علوفه ها با کنسانتره

5) محدود کردن ذرت به یک سوم کل جیره . زمانی که مخلوط کنسانتره به صورت پلت مصرف می شود چربی شیر معمولاً 1/0 درصد بیشتر از زمانی است که همان کنسانتره به شکل پلت مصرف می شود .

کار در آسیاب:

این قسمت از گاوداری به لحاظ اینکه با تغذیه دام سرو کار دارد بسیار پر اهمیت بوده و نظارت شدیدی را طلب می کند. چون جیره با نسبت های بسیار دقیقی بالانس می شود هر گونه تغییر نا آگاهانه و اشتباه می تواند مشکل ساز برای گاوها باشد. و از طرفی آگاه بودن کارگر آسیاب به همة اجزای غذایی و اطمینان از عدم فساد مواد غذایی لازمه یک آسیاب خوب و کار آمد است.  

در این چنین گاوداری هایی که از خوراک آماده استفاده نمی کنند باید از مرغوبیت اجزای غذایی خود اطمینان حاصل کنند.

از مزایای کار در آسیاب شناخت کامل مواد غذایی از نظر خصوصیات ظاهری و همچنین آشنایی با نحوة کار در آسیاب و شناخت وسائل کار در آسیاب.

مواد غذایی مورد استفاده در آسیاب:

جو- ذرت- بلغور گندم- تفاله چغندر- کنجاله پنبه دانه- سبوس- پنبه دانه.

جو:

همیشه دانه ای رایج در خوراک حیوانات مزرعه بوده. انرژی قابل متا بولیسم آن برای نشخوارکنندگان 3/13 (مگا ژول در کیلو گرم ماده خشک مصرفی) است. میزان پروتین دانه جو

بطور متوسط 120 گرم در کیلوگرم ماده خشک است. کیفیت پروتین آن پایین و بخصوصاز نظر اسید آمینه لیزین فقیر می باشد. در ضمن چون ملین است باید به تدریج به جیره اضافه شود.

ذرت:

منبع بسیار آلی از انرژی قابل هضم ولی کیفیت پروتین آن بسیار پایین است. ذرت حاوی730 گرم در کیلوگرم ماده خشک  نشاسته می باشد که این نشاسته سرعت هضم کمی در شکمبه دارد. میزان پروتین خام ذرت بسیار متغیر میباشد.

بلغور گندم:

این عنصر غذایی با میزان پروتین خام که بطور معمول بین 80-140گرم در کیلو گرم ماده خشک مصرفی است. اسید آمینه موجود در گلوتن گندم اسید گلوتامیک بوده. گلوتن خاصیت کشسانی داشته ولی در این مجموعه بصورت بلغور برای بالانس انرژی جیره استفاده می شد.


تفاله چغندر قند :

از آن جا ه که قند و آب آن خارج شده و میزان آن 100 گرم در کیلو گرم می باشد. در  نتیجه میزان الیاف خام آن نسبتا" بالا است و مقادیر پروتین خام و فسفر آن پایین .

کنجاله پنبه دانه:

پروتین کنجاله پنبه دانه کیفیت مناسبی دارد.وقتی از کنجاله پنبه دانه به عنوان یک منبع پروتینی استفاده می شود باید کلسیم و ویتامین آ و دی در جیره اضافه شود. کنجاله یبوست زا

بوده و مصرف زیاد آن روی چربی شیر اثر می گذارد. کره حاصل از این چربی به سختی گرفته می شود.

 

خوراک و خوراک دادن :

علوفه ها

بخش عمده جیره غذایی گاوهای شیری از علوفه تشکیل می شود تا احتیاجات انرژی و پروتئین را فراهم سازد . علوفه ها هزینه غذا را در حداقل ممکن نگه می دارند . لیکن چون گاوهای پر تولید نمی توانند انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند ، باید از علوفه هایی با کیفیت بالا استفاده گردد .

سیلوی ذرت حاوی 40 تا 50 درصد دانه براساس ماده خشک است و یک منبع عالی انرژی به حساب می آید . در صورت تهیه صحیح و اصولی این خوراک ، گاوها مقدار زیادی از آن را مصرف می کنند . برای دستیابی به تولید شیر بیشتر افزودن مکمل پروتئین و مواد معدنی به سیلوی ذرت ضروری است .

کنسانتره ها

مخلوط کنسانتره که شامل دانه ها ، مکمل های پروتئینی ، محصولات فرعی ، مواد معدنی ، ویتامین ها و افزودنی هاست ، جزء مهمی از جیره غذایی گاوهای شیری محسوب می شود . دانه ها ، مکمل های پروتئینی ، و محصولات فرعی در مقایسه با علوفه ها حاوی انرژی زیادتر و فیبر کمتر می باشد . در بیشتر برنامه های غذایی ، گاوها بطور آزاد علوفه دریافت می کنند ، و جهت تامین بقیه نیازهای حیوانات از کنسانتره استفاده می شود . اغلب کنسانتره ها دارای TDN بین 65% تا 90% هستند که بالاتر از TDN علوفه هاست .





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
چهارشنبه 26 شهریور 1393





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic