ایلام و كشاورزی
ما می توانیم
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


با عرض سلام و درود به محضر همه دوستان این وبلاگ توسط اینجانب فرهاد رستمی ساکن شهرستان چرداول از توابع استان ایلام و دانشجوی دکترای تخصصی (Ph.D) علوم دامی (گرایش تغذیه دام وطیور)، برای استفاده تولیدکنندگان زحمت کش بخش کشاورزی و دامپروری و سایر مشاغل خانگی رایج در استان طراحی گردیده و سعی براین است که نکات آموزشی و توصیه های علمی و تجربی خویش را در خدمت این عزیزان قرار دهم امیداست بتوان به سهم خود در خدمت جامعه تولیدکنندگان استان ایلام ومیهن عزیزمان ایران اسلامی باشم

مدیر وبلاگ :فرهاد رستمی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
مشكل عمده كشاورزان را در كدامیك می دانید






نكاتی درخصوص پرورش گاو شیری 5

علائم سوء هاضمه:

- بوی تعفن در مدفوع

- مدفوع خمیری

- عدم هضم کامل مواد غذایی و مشاهده مواد غذایی به شکل بلغور در مدفوع

- استفراغ 

علائم تب شیر(فلج زایمان)  :

عوامل زمینه ساز برای ابتلا به تب شیر

1- نژاد

2- سن

3-جیره

 

علائم تب شیر :

واژه تب شیر اصطلاحی صحیحی نیست زیرا در این بیماری ، درجه حرارت بدن طبیعی بوده ، وگاهی کمتر از حد طبیعی هم می باشد .عمده ترین علائم تب شیر شامل کاهش اشتها ، کاهش فعالیت دستگاه گوارش ، بی اعتنایی به محیط ، حساسیت بیش از حد، تیره گی وفرورفتگی بیش از حدچشم ها و ضعف دست وپا می باشد . با پیشرفت بیماری گاو قادر به ایستادن نبوده وروی جناغ سینه اش دراز می کشد ، ستون فقرات گاو به شکل S درمی آید وسرش را روی پهلویش قرار می دهد .

یکی از علایم دیگر ، سردی بیش از حد نوک گوش های گاو است که به ویژه برای اشتباه نگرفتن بیماری تب شیرباکتوز می تواند مفید باشد. از دیگر علائم آن عدم دفع ادرار ومدفوع است .

لازم به ذکر است که درصورت عدم معالجه درصد بالایی از گاوها تلف می شوند .گاوی که از تب شیر رنج می برد درحالت گرفتگی عضلانی دراز کشیده ، ماهیچه هایش تحلیل رفته وموجب ناتوانی او از برخاستن می شود وسرانجام رباط ها و تاندون ها قطع شده و در بعضی موارد شکستگی استخوان گزارش می شود که معمولا ناشی از کوشش حیوان برای برخاستن است .

 

 

 

 

 

 

 

 

روش پیشگیری از تب شیر

در بین روشهای مختلفی که برای کنترل تب شیر استفاده می شود، بیشترین و بهبود با برنامه های مدیریت جیره غذایی حاصل شده است ، حتی اخیراً تلاش هایی برروی دستکاری سطوح کلسیم جیره برای کنترل تب شیر  متمرکز شده است ، لیکن نتایج حاصل از آن به جز در مورد جیره هایی با تراکم بسیار پایین کلسیم متفاوت بوده است ( 10-8 گرم در روز)

جهت کاهش وقوع تب شیر ، جیره گاو خشک بایستی روزانه 60 تا 80 گرم کلسیم و 30 تا 35 گرم فسفر  برای گاوهای نژاد بزرگ تامین کند .گاوهای نژاد کوچک باید 80 درصد این مقادیر را دریافت کنند .اگر طی دوره خشک مصرف کلسیم و فسفر دراین محدوده حفظ شود ، گاو با سهولت بیشتری می تواند درشروع مرحله شیر دهی کلسیم از دست رفته برای تولید شیر را جبران نماید .

مصرف زیاد کلسیم هنگامی اتفاق می افتد که یونجه علوفه اصلی در دوره خشک باشد . یونجه دارای 11 گرم کلسیم درهر کیلوگرم ماده خشک است . جهت تثبیت مصرف کلسیم درحد مطلوب درجیره گاوخشک ، یونجه بایستی به 5 تا 7 کیلوگرم در روز محدود شود .امکان تغذیه این مقدار یونجه مشروط به تغذیه منبع فسفری است که فاقد کلسیم است ( نظیر منو سدیم فسفات یا منو آمونیوم فسفات ) منابع مواد معدنی تجارتی را جز به هنگام اطمینان ازوجود نسبت صحیح کلسیم ـ فسفر نباید مورد استفاده قرار داد .سیلوی ذرت داری مقادیر همسانی از کلسیم وفسفر است .تغذییه سیلوی ذرت ممکن است که موجب کمبودکلسیم و فسفر شود ، لذا بایستی با منابع کلسیم وفسفر تکمیل شود .جایگزین کردن گراس به جای یونجه نیز مصرف کلسیم را کاهش می دهد .

تغذیه گاو ها با یک جیره ویژه دارای کمبود کلسیم ( کمتر از 11گرم) به مدت4 تا 8روز پیش از زایمان ، می تواند تب شیر را از 50 تا 70 درصد درگاوهای حساس به این عارضه کاهش دهد .در این صورت پیش بینی دقیق زایمان ضروری است زیراتغذیه جیره های داری کلسیم کم ، ذخایر کلسیم را تهی خواهد ساخت .تغذیه کم کلسیم پیش از زایمان ، سیستم های هورمونی مربوط به کلسیم را درگاوتحریک
می کند .

در طول دهه گذشته ، تحقیقات وتلاش هایی در جهت استفاده از آنیون های جیره ( Cr,So4-2 )برای کنترل تب شیر به  عمل آمده است . نتایج جالبی که دراین تحقیقات گزارش شده، این است که پتاسیم یجیره در تعیین حساسیت گاوهای شیری به تب شیرمهم وشاید مهمتر از مقدار کلسیم باشد .

- از بیماریهای غیر عفونی بوده و دو الی سه روز بعد از زایمان اتفاق می افتد. که در اثر کم شدن میزان کلسیم پلاسمای خون بروز می کند. این بیماری می تواند منشأ تغذیه ای داشته باشد.

- از دست دادن اشتها 

- کاهش فعالیت دستگاه گوارش

- فرورفتگی چشم ها

- سرد شدن گوش ها

- فلج شدن پاها

- دراز کشیدن گاو بر روی سینه و عدم توانایی در ایستادن

- فلجی بیهوشی و در نهایت مرگ

کبد چرب (گاو چاق) :

- این عارضه در گاوهای شیری پر تولید ، هنگامی که کاهش اشتها باعث کمبود انرژی و به دنبال آن از دست دادن سریع وزن بدن بعد از زایمان و تجمع چربی در کبد می شود ، روی می دهد .

علایم بالینی:

- افزایش وقوع اختلال های متابولیکی ، عفونی و تولید مثلی می تواند به مرگ منجر شود .

- دستگاه ایمنی با کاهش مقدار گلبول های سفید خون مختل می شود و مقاومت گاو را نسبت به بیماری و عوامل تنش زا کمتر می کند

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
چهارشنبه 26 شهریور 1393





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic