تبلیغات
ایلام و كشاورزی - اصول بهداشت شیر در دامداری
ایلام و كشاورزی
ما می توانیم
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


با عرض سلام و درود به محضر همه دوستان این وبلاگ توسط اینجانب فرهاد رستمی ساکن شهرستان چرداول از توابع استان ایلام و دانشجوی دکترای تخصصی (Ph.D) علوم دامی (گرایش تغذیه دام وطیور)، برای استفاده تولیدکنندگان زحمت کش بخش کشاورزی و دامپروری و سایر مشاغل خانگی رایج در استان طراحی گردیده و سعی براین است که نکات آموزشی و توصیه های علمی و تجربی خویش را در خدمت این عزیزان قرار دهم امیداست بتوان به سهم خود در خدمت جامعه تولیدکنندگان استان ایلام ومیهن عزیزمان ایران اسلامی باشم

مدیر وبلاگ :فرهاد رستمی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
مشكل عمده كشاورزان را در كدامیك می دانید






کیفیت بهداشتی شیر خام تحت تاثیر عوامل مختلفی از زمان دوشش تا زمان ورود و فراوری در کارخانه قرار می گیرد.

که در اینجا به برخی از نکات حائز اهمیت در حفظ سلامت و بهداشت شیر در دامداری اشاره می گردد:

  • شستن و ضدعفونی دست کارگران قبل از دوشش و استفاده از چکمه و لباس کار مخصوص در هنگام شیردوشی مانع از انتقال بیماری به داخل و خارج از محیط شیردوشی می شود.
  • استفاده از دستکش هنگام دوشش و ضدعفونی مرتب دستکش‌ها انتقال بیماری را در میان دامها %۲۰ کاهش می‌دهد.
  • افراد مسئول شیردوشی بایستی آموزش کافی برای شناسایی سریع دام های مبتلا به بیماری ورم پستان بالینی را دیده باشند.

کیفیت بهداشتی شیر خام تحت تاثیر عوامل مختلفی از زمان دوشش تا زمان ورود و فراوری در کارخانه قرار می گیرد.

که در اینجا به برخی از نکات حائز اهمیت در حفظ سلامت و بهداشت شیر در دامداری اشاره می گردد:

  • شستن و ضدعفونی دست کارگران قبل از دوشش و استفاده از چکمه و لباس کار مخصوص در هنگام شیردوشی مانع از انتقال بیماری به داخل و خارج از محیط شیردوشی می شود.
  • استفاده از دستکش هنگام دوشش و ضدعفونی مرتب دستکش‌ها انتقال بیماری را در میان دامها %۲۰ کاهش می‌دهد.
  • افراد مسئول شیردوشی بایستی آموزش کافی برای شناسایی سریع دام های مبتلا به بیماری ورم پستان بالینی را دیده باشند.
  • قبل و بعد از دوشش شستن و ضدعفونی پستان امر ضروری بوده و ماده ضدعفونی کننده (آب گرم حاوی ۲۵۰ppm هیپوکلریت یا ۶۰ppm ید) نیز باید به مدت کافی (۳۰ ثانیه) در محل پستان باقی بماند.در صورتیکه شستشو به درستی انجام نشوند به جای ممانعت از آلودگی به رشد میکروارگانیسم‌ها کمک می‌کند، ضمنا باید بعد از عمل شستشو با استفاده از کاغذ یا حوله اختصاصی پستان دام خشک شود و بلافاصله پس از آن ماشین شیردوش به نوک پستان متصل گردد. از آنجایی که میکروارگانیسم‌های عامل بیماری می‌توانند بر روی دستمال یا حوله مورد استفاده برای خشک کردن حتی تا چند روز باقی بماند بنابراین استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف و اختصاصی ضروری است.
  • خشک و تمیز بودن محیط نگهداری دام از دیگر فاکتورهای موثر در پیشگیری از ابتلای دام به بیماری به شمار می‌آید. استفاده از بستر مناسب نظیر استفاده از مواد غیر آلی مانند شن و سنگ آهک فشرده نسبت به مواد آلی مانند کاه و خاک اره، به این دلیل که از نظر مواد مغذی و رطوبت در سطح پایینی قرار دارند، می توانند به کنترل عوامل بیماریزای محیطی کمک کند، به علاوه مکان نگهداری دام نیز باید از دام در برابر شرایط نامناسب محیطی محافظت کند.
  • استفاده نادرست از دستگاه شیردوشی، می‌تواند عامل صدمه به بافت پستانی گردد. ضدعفونی دستگاه شیردوشی نیز در کاهش انتقال عوامل آلودگی و جلوگیری از رشد باکتریایی و انتفال عوامل بیماریزا موثر است. به این منظور یک ظرف پر از آب در کنار ماشین شیردوش قرار می‌گیرد و پس از هر دوشش و جدا کردن خرچنگی با استفاده از آب محتوی مواد ضدعفونی کننده، شستشو صورت می گیرد، سپس ظرف آب را تخلیه و مجدداً پر می‌کنند. گاهی اوقات نیز از روش شستشوی اتوماتیک استفاده می‌شود.
  • شستشوی سالن شیردوشی: بعد از هر شیردوش علاوه بر اینکه از طریق سیستم CIP لوله‌ها و دستگاه‌های شیردوشی شستشو و ضدعفونی می شوند، بایستی کف و دیواره‌های سالن و کلیه ظروف را شستشو و ضدعفونی نمود.
  • از آنجایی که پس از دوشش مجاری نوک پستان و اسفنکتر و ماهیچه‌های آن در اثر ترشح هورمون اکسی توسین و دوشش شیر، شل و مجرای پستان باز است پس از خاتمه شیردوشی بایستی با ریختن غذا در آخور حداقل به مدت یکساعت دام را سر پا نگه داشت.
  • در هنگام خرید دام جدید ابتدا باید از ورود آن به گله جلوگیری کرد و وضعیت آن را از نظر عوامل بیماریزا بررسی نمود. این امر در جلوگیری از گسترش پاتوژنهای مسری در مرحله شیردوشی کمک می‌کند.
  • حضور افراد مجرب در بررسی تجهیزات شیردوشی حداقل ۲ بار در سال و بازبینی روزانه دستگاه شیردوش نیز از نکات حائز اهمیت محسوب می شود.
  • جدا کردن دام‌های پیر و با سابقه بیماری و تعداد سلولهای سوماتیک بالای ۴۰۰ هزار یا دام‌هایی که به ۳ بار درمان آنتی‌بیوتیکی در طول دوره شیردهی پاسخ نداده باشند، نیز از نکاتی است که باید مورد توجه دامداران قرار گیرد.
  • ممانعت از اختلاط شیردامهای آلوده و سالم و دوشش دام‌های بیمار در انتهای شیردوشی نیز نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.
  • گزارش شمار سلولهای سوماتیک هر گاو هر ۶ ماه یکبار می تواند در جداسازی گاوهای آلوده کمک ‌کند.
  • گزارش میانگین شمارش سلولهای سوماتیک گله هر ۶ ماه یکبار می‌تواند به ردیابی مواردی نظیر مشکلات در تجهیزات، تغییرات در مدیریت شیردوشی و بهداشت بیانجامد.

 

منبع:  سایت تخصصی صنعت شیر ایران 

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 1 دی 1393
شنبه 14 مرداد 1396 07:08 ق.ظ
Exceptional post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
I'd be very grateful if you could elaborate a
little bit more. Many thanks!
دوشنبه 9 مرداد 1396 10:37 ق.ظ
What's up colleagues, how is everything, and what you want to say regarding this post, in my view its in fact amazing designed for me.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 02:29 ق.ظ
Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
I will definitely return.
سه شنبه 22 فروردین 1396 03:27 ب.ظ
That is very interesting, You are an overly skilled blogger.
I have joined your feed and stay up for searching for extra of your wonderful post.
Additionally, I have shared your site in my social networks
سه شنبه 15 فروردین 1396 01:18 ق.ظ
My brother suggested I might like this website.
He was totally right. This submit truly made my day.
You can not believe just how a lot time I had spent for
this info! Thanks!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی