ایلام و كشاورزی
ما می توانیم
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


با عرض سلام و درود به محضر همه دوستان این وبلاگ توسط اینجانب فرهاد رستمی ساکن شهرستان چرداول از توابع استان ایلام و دانشجوی دکترای تخصصی (Ph.D) علوم دامی (گرایش تغذیه دام وطیور)، برای استفاده تولیدکنندگان زحمت کش بخش کشاورزی و دامپروری و سایر مشاغل خانگی رایج در استان طراحی گردیده و سعی براین است که نکات آموزشی و توصیه های علمی و تجربی خویش را در خدمت این عزیزان قرار دهم امیداست بتوان به سهم خود در خدمت جامعه تولیدکنندگان استان ایلام ومیهن عزیزمان ایران اسلامی باشم

مدیر وبلاگ :فرهاد رستمی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
مشكل عمده كشاورزان را در كدامیك می دانید






گندم یكی دیگر از غلات است كه تقریباً 3100 انرژی و 12% پروتئین دارد . برای تقسیم بندی از نوع واریته(زمستانه و بهاره )،رنگ پوشش(قرمز و سفید)ومیزان سختی (نرم و سخت )استفاده می كنند . درگندمهای سخت پروتئین بیشتری بهمراه نشاسته وجود دارد واصولاً ارزش غذایی گندم به نرمی وسختی آن بستگی دارد .

با وجودی كه گندم حاوی پروتئین بیشتری نسبت به ذرت می باشد و انرژی آن هم اندكی از ذرت كمتر است اما استفاده بیش از 30 % آن بدون آنزیم مناسب در جیره مشكلاتی را برای پرندگان جوان بوجود می آورد . ناگفته نماند كه میزان پروتئین خام در گندم با توجه به نوع رقم آن متفاوت می باشد و این دامنه تغییرات می تواند از تقریباً 5/9 درصد الی 15 درصد باشد .   

آرابینوگزیلان ها اصلی ترین تركیبات پنتوزی می باشندكه چندین برابر وزن خود آب جذب می كنند. پنتوزانها بطور كلی باعث تغییر ویسكوزیته (چسبندگی ) مواد هضمی می شوند و در نتیجه موجب كاهش هضم مواد خوراكی و افزایش رطوبت بستر می شوند . گندمهای آسیاب شده بصورت خیلی نرم باعث چسبندگی نوك جوجه های جوان می شود . پروتئین های گندم خاصیت چسبندگی دارند و بنابراین به نوك پرنده می چسبند.چسبندگی شدید نوك سبب كاهش مصرف خوراك ، افزایش مقدار خوراك در آبخوریهای قیفی و فراهم شدن محیط مناسب در دهان برای رشد باكتریها و قارچها می شود كه این مشكل با آسیاب كردن درشت دانه های گندم بر طرف می شود . بطوركلی گندم به جیره جوجه های10-7 روزگی بعلت نوع پروتئینهای موجود در آن كه ایجاد چسبندگی در نوك و مقعد می كند توصیه نمی شود و همانطور كه اشاره شد آسیاب چكشی بدلیل ذرات ریزتری كه ایجاد می كند بیشتر مشكل ساز است.با مصرف گندم میزان مصرف آب زیاد شده وبستر خیس می گردد.كه نهایتاً منجر به بروز مشكلات پا ، سینه ،كوكسیدیوز و بیماریهای تنفسی از راه آزاد شدن آمونیاك می گردد (بالا رفتنpH تا 9-8 ).

با مصرف آنزیمهای آرابیناز،آلفا - آمیلاز وگزیلاناز می توان از یك روزگی حدود 30 % جیره را با گندم تأمین كرد كه این مقدار به حدود 60 % درآخر دوره می رسد .





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
شنبه 13 دی 1393





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic